ACTUEEL
laatste nieuws
....................
VITANESS
POMMETJE  THEATER
AGENDA  THEATER
Techniek theater
Ruimte gebruiken?
Fotoalbum
Muzikanten
TT Hallen 8/9 april
Tineke Schouten
VRIJWILLIGERS
....................
GALERIE POMMONA
Atelierroute 2014
Project Vreemde eend
Veiling 11-11- '11
....................
LIJSTENMAKERIJ
....................
TEDJA  DUYVESTEIJN
Fotoalbum
Activiteiten
....................
KUNST EN THERAPIE
Therapie actueel
Exposanten
Openingstijden
Zo vindt u ons
Contactformulier

Tineke Schouten bij Galerie Pommona.


             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

PINTER IN POMMETJE

 

Vrijdag 22 juni j.l. opende een gezellig vestzaktheater Pommetje in Galerie Pommona te Gasselternijveen. Daarmee wordt een trend voortgezet.

Gelegenheidsredacteur Harm Post beschreef kort geleden in het dagblad van het Noorden een aantal minitheaters in zijn eigen provincie, zoals ‘het Goul’, ’de Toverdoos’ enz. Hij sprak over unieke plekjes waar mensen op een andere manier in aanraking komen met cultuur. Hij doelde daarbij op het intieme karakter en de laagdrempeligheid.

Het ‘Pommetje Theater’ is niet anders met zijn 50 zitplaatsen en zijn ‘vlakke vloer’. De opzet van de programmering is eigenlijk bedoeld om de exposities in de galerie te ondersteunen, maar bij gelegenheid zal daar ook van worden afgeweken. Het theatertje is professioneel ingericht.

Bij de opening benadrukte burgemeester Eric van Oosterhout het unieke van de combinatie galerie-theater en het belang voor het culturele gebeuren in deze regio. Hij prees de initiatiefneemster, de kunstenares Tedja Duyvesteijn voor haar doorzettingsvermogen om in deze moeilijke tijd zoiets van de grond te krijgen.

Stichting Theaterwerkplaats Het Hek speelde ‘Victoria Station’ van Harold Pinter en het draaiorgelgezelschap ‘Van Strokarton’ bracht een aantal pikante smartlappen ten gehore. Vooraf en tussendoor traden  op met dans en Romy van der Pool en Renè Stahn  bijzondere muziek.

 

Top