ACTUEEL
laatste nieuws
....................
VITANESS
POMMETJE  THEATER
AGENDA  THEATER
Techniek theater
Ruimte gebruiken?
Fotoalbum
Muzikanten
TT Hallen 8/9 april
Tineke Schouten
VRIJWILLIGERS
....................
GALERIE POMMONA
Atelierroute 2014
Project Vreemde eend
Veiling 11-11- '11
....................
LIJSTENMAKERIJ
....................
TEDJA  DUYVESTEIJN
Fotoalbum
Activiteiten
....................
KUNST EN THERAPIE
Therapie actueel
Exposanten
Openingstijden
Zo vindt u ons
Contactformulier

 

 Kijk op www.tussenkunstentherapie.nl

 

 

 

 

Therapie

 

Kunstzinnige therapie is een therapievorm, die tot doel heeft door diverse kunstvormen (tekenen, schilderen, boetseren, muziek) een veranderingsproces bij de klient in gang te zetten.

De therapie richt zich op:

  • het oplossen of hanteren van problemen
  • het vinden van antwoorden op vragen
  • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
  • het ontwikkelen van inzichten uit het verleden en/of heden
  • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden
  • het ontwikkelen van eigen redzaamheid  

Simpel gezegd is er sprake van een probleem en is het doel van therapie het probleem dragelijk/leefbaar te maken en indien mogelijk op te lossen.

Bij het bewandelen van dit pad zul je te maken krijgen met twee soorten woede: de heilige woede - bekend van de Berserkers (berenhuid) - waarin je je blindelings en met een enorme kracht stort op alles wat in je weg staat. Maar het is goed mogelijk dat die woede plaatsmaakt voor een andere woede zodra je bemerkt dat hoe hard je ook gelopen en gevochten hebt, je nog steeds nergens lijkt te zijn gekomen. Het is een vaak voorkomend probleem tijdens de weg naar zelfvervulling: het schiet niet op. En vaak stoppen we er dan ook maar mee. Maar dat geldt niet voor de mensen die het pad van Kunst bewandelen, want die hebben de keuze definitief gemaakt. En hoe kwaad ze zich ook zullen maken bij het bewandelen van het pad: ze zullen het niet in hun hoofd halen om te stoppen of om te keren.

 

Bij Kunst is de reiziger op het pad naar zelfverwezenlijking. De harmonieuze dualiteit van De Geliefden is veranderd in een eenheid: de verbinding van tegenstellingen is gelukt. Er is succes na vele avonturen en ontberingen dank zij het bundelen van de krachten in en om je heen; het is een ontsnapping uit de wereld die je niet meer leuk vond.

 

Top